Dronken bestuurder vliegt uit de bocht

zondag 6 november 2016

Goes - Afgelopen nacht is een 33-jarige Goesenaar aangehouden nadat hij in dronken toestand op de Ringbaan West uit de bocht is gevlogen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Rond 02.40 uur ziet een politie-eenheid op de Ringbaan-West, ter hoogte van de kruising met de Troelstraweg, een auto met kapotgereden banden half op de rijbaan staan. De andere helft is op een betonnen verhoging terechtgekomen. Omdat de man duidelijk erg dronken is wordt hij meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. 

Vanwege de fysieke toestand van de verdachte lukt het niet om een goede ademanalyse af te nemen. Hij gedraagt zich agressief en slaat de blaasslang uit de handen van een agent. Besloten wordt om hem ter ontnuchtering in te sluiten totdat hij in staat is om een verklaring af te leggen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De zaak zal via het ZSM Programma worden afgehandeld.

Het Openbaar Ministerie (OM) werkt aan een snelle afhandeling van veelvoorkomende criminaliteit. Dat is belangrijk als signaal aan daders, slachtoffers en samenleving. Het leidt bovendien tot hogere effectiviteit van de straf, lagere kosten en een groter gevoel van veiligheid bij burgers. In de ZSM-werkwijze wordt na aanhouding van de verdachte zo spoedig mogelijk een beslissing genomen over het afdoeningstraject.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zeeland | 112 alarmeringen Zeeland | Goedkoop Tanken in Zeeland | Supermarkten in Zeeland | Weerbericht Zeeland